<
Ahmet Sirac Fakirullahoğlu -KESMECE
NİNNİ CANCAĞIZLARIM NİNNİ
İlhan AKANSOY Baş başa
DOST SOHBETLERİ
Metin Pamuk -İÇİMİZDEN BİRİ
KİM AKP’Lİ OLMAK İSTEMEZ Kİ?
Mehmet Göre -GÖRE GÖRE
PAŞA
Av. Dr.Tuncer Özyavuz KRAL ÇIPLAK
ŞEHİR TİYATROLARI
Tulay Hergünlü -PRİZMA
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ...
Ayça YILMAZ -ANAHTAR-
Sadece Bir Futbol Topu
  17 Mayys 2012 Per?embe 09:12  Mavi Kule'de yok yok 14:13  Cemile Çopuroğlu kütüphanesine kavuştu 19:12  KARTAL CEMEVİ'NDE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ 12:29  Minibüsçülerden eylem 14:02  PENDİK KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ SANAT ETKİNLİĞİ  23:38  Varyap Pendik’te 17:24  Pendik'te Aç Çocuk Görmek İstemiyorum 15:44  ULUSAL TV’de BU GECE 20:59  TİYATRO YÖNETMELİĞİ YARGIDA 20:24  ŞOK istifa 13:29  
Çok Okunanlar
Varyap Pendik’te
Köşe Yazarları
Emin Varol- AKLIN YOLU-
TİYATRO
Rıfat SERDAROĞLU-SERDARCA-
CEMAAT- TRT BESLEMELERİ
Mustafa Arslan -GÖNÜLDEN DAMLALAR
BİZ!!!
Sami Çelik -Sohbet-
İNATLAŞMA İLE EĞİTİM OLMAZ!
Osman Güdü -MİMAR GÖZÜYLE
YÜKSEK YAPILAR....
Okan SARPAŞ -ONBEŞLİK
...Şeyini Çatlatan Bülbül
Marko PAŞA
Leylaklar değil, Çingeneler Açıyor
Prof. Dr. Salih AKDEMİR
Şimdi Olmak ya da Olmamak?
Erol ALTUNOĞLU -SORUNLAR-ÇÖZÜMLER-
Türkiye dünyada üçüncü
KIYIDAN -Elif DOĞAN-
Deniz Gezmiş' in anısına.
Ahmet AKAR -OZANIN KALEMİNDEN
NE OLDUM DEMEMELİ NE OLACAĞIM DEMELİ
BENCE- Mim. Osman Demir
MİLLETİN TAKDİRİ, ŞİMDİ Mİ AKLINIZA GELDİ ?
Zilli Abla -Bir sor, -Suç ve ceza ortağınız-
Zilli Abla -Bir sor, -Suç ve ceza ortağınız-
Çok Yorumlananlar
Pendik'te Aç Çocuk Görmek İstemiyorum


Yazara Ait Tüm Yazılar
   Metin Pamuk -İÇİMİZDEN BİRİ

           hdeger@biri.com.tr
         BATI MAHALLESİNDE DELEGE DEVRİMİ
Kongre sürecinde olan CHP Pendik ilçesi Batı Mahallesi delege seçimi 29 Ocak 2012 Pazar günü yapıldı. Demokratik ülkelerde demokratik seçimler mahallede başlar. Mahalleler demokrasinin alfabesidir. Etap etap genel merkeze uzanır. Belli bir siyasi görüşe angaje olan, gönül veren veya siyasi partinin iyi yönetilmediğini düşünenler, gidişatı değiştirme saikiyle partiye üye olurlar. Parti üyelerinin ilçe örgütlerindeki temsilcileri, o mahalledeki delegeleridir. Mevcut siyasi partiler yasasında üyeyi delege ile kontrol altında tutmak, sözüm ona demokrasi adına katılımcılığı sağlamak için delege ağalığı adeta yasallaştırılmıştır. Sandığa gittiğinizde nasıl ki oyunuzun rengine karışmak bir suç ise üyeye karışan, üyeyi zorlayan delege ağalığı anlayışı da,parti içi demokrasiyi sağlamak için partilerin tüzüklerinde kaldırılmalıdır.

Ancak bunun aksi, Batı Mahallesinde yapılan seçim, Türk siyasetinde örnek alınabilecek bir delege devrimiydi. Beyaz ve yeşil iki liste yarıştı. Listelerin birinin renkli olması bile seçime renk kattı. Batı Mahallesi Pendik’te CHP’nin en çok oy aldığı 3 mahalleden biridir. Toplam 400 delegenin 23 adedi bu mahalleden seçiliyor. Sosyoekonomik, sosyokültürel açıdan daha yüksek olan Batı Mahallesinin partinin içinde ayrı bir yeri vardır. Şöyle ki Batı Mahallesi delegasyonunun oyunu alan İlçe Başkanı Kavakpınar Mahallesi seçmeninin oyunu alan Belediye Başkanı olur esprisi yapılır.

Gelelim seçime:

Beyaz listeyi oluşturan delegeler parti içinde değişik görevlerde bulunmuş ve halen bulunan ismi sıkça duyulan ünlülerin listesiydi. Değişime kapalı, Pendik’teki statükonun temsilcileriydi. Küçük olsun benim olsun inadıyla kendinden emindiler. Onlarda, rakiplerinin tabanı harekete geçirdiğini hissedince, çalışmak zorunda kaldılar. En azından 3, 5 kişiyle masa başında liste hazırlamak yerine önlerine çıkana delegelik teklif ederek oy avcılığına soyundular. Fakat Pendik’te siyaseti biz belirleriz, biz biliriz, ezer geçeriz megalomanlığından vazgeçmediler. Hatta biz genel merkezciyiz onlar Baykalcı diye kara propaganda yaptılar.

Yeşil listeyi oluşturan delegeler ise değişimden yana, yeni, çalışkan ve heyecanlı adaylardan oluşuyordu. Seçimden önce mahalledeki komşularını davet ettiler. Onları dinlediler. Aynı apartmanda oturup aynı partinin üyesi olduklarından habersiz üyeleri birbirleriyle tanıştırdılar. Mahalleleri içinde bulunan İlçe Başkanlığı hakkındaki şikayetleri ve önerileri dinlendi. İlçe binasında çaycılık yapan Şükran Hanımın karşılamasından duyulan memnuniyet anlatıldı. Dinlenmeye hasret üyeler dinlendi, uzatılan eller sıkıldı. İletişim yeşiller listesinin en büyük silahıydı.

Nihayet seçim, ilçe binasında demokratik şartlarda özlenen bir şenlik havasında gerçekleşti. Yeşillerin listesi seçimi hak ederek kazandı. Seçmen güçlünün değil, çalışanın yanında olduğunu işaret etti. İsmi sıkça duyulanlara “artık sizin isminizi görmek istemiyorum” dedi. Güçlülerin değil, üyelerin gücüyle seçimi kazan yeşiller CHP’nin siyaset tarihine mahallede bir seçim nasıl kazanılır sorusuna cevap olacak bir tutum sergileyerek damgasını vurdu. CHP bin en büyük sıkıntısı olan delege ağalığı anlayışı Batı Mahallesi seçimiyle son bulmuştur. Genellikle yukarıdakilerin gönlünde yatan zayıf, silik, biat olan bir delegasyondur. Çünkü etrafı ne kadar meziyetsiz kişilerle dolarsa, kendini öne çıkarırlar. Çıkarırlar da ne olur, seçim meydanlarında hep kaybederler, partilerini de çöplüğe attırırlar. Batı Mahallesinde üyelerin gücüyle oluşan delegasyon yapısı, delege ağalını, üye ağalına dönüştürmüştür.

SONSÖZ: Batı Mahallesinde bulunan Pendik CHP İlçe Başkanının misafirperverliğine teşekkür ederken, kendisine, 15 bin nüfusu 12 bin seçmeni olan Batı Mahallesinde 331 CHP üyesinin toplam mahalle nüfusunun yüzde kaçı olduğunu sormak isteriz.
2012-01-31      
Son Yazıları:

KİM AKP’Lİ OLMAK İSTEMEZ Kİ?
BAKABİLDİĞİNİZ KADAR ÇOCUK
BATTIKÇA BATIRIYORLAR
GİDİYORUZ KIYAMETE
MİLLİ İRADE SADECE SANA OY VERENLER MİDİR ?
ÜLKEDE İNSANLIK YANIYOR
Pendik Nasıl Bir CHP İstiyor ?
ATATÜRK’E KARŞI OLMAK KİME NE KAZANDIRIR?
BATI MAHALLESİNDE DELEGE DEVRİMİ
GENKUR VE TSK İKİ AYRI KURUM MU?
YORUMLAR
Çetin Sarı 2012-02-11
Metin Bey'in Dikkatine
Aaa... Metin Pamuk,siz CHP Üyesi miydiniz? Ne zamandan beri? Sizi hiçbir seçim çalışmasında göremedik de
ALİ ALKAYA 2012-02-01
Başarmak
EKİP OLARAK ÇALIŞMANIN NETİCESİ KAZANMAYI GETİRMİŞTİR.
Videolu Haberler
 Mavi Kule'de yok yok  STATÜPARK'la Pendik'te keyifli bir yaşam
 Sınav'dan Ödüllü Seviye Sınavı
 Sınav'la Uçuşa Geçin
 Pendik Green Park'ta Tecavüz
 SICAKELLER, gönülleri ısıtıyor
 ASFOR Evleri'nde yok yok
 AYGAD'dan Kamuoyuna Duyuru
 Patlayıcı Prof. Dr.Kahriman CHP'de
 Kumkumoğlu aday adayı
 Ateşten Gömleğimizi Giydik
Köşe Yazarları
Ekrem Azaklı -ULUSAL
TAŞLAR DÖŞENİYOR
Hülya Arslan-KUŞBAKIŞI
Antikapitalizm ve İslam!
Suay KARAMAN- (TÜMÖD) Genel Sekreteri
SANATI BİLMEYENLERE
Hatice ODABAŞ-ÖZGÜRCE-
GÖRMEMŞİN SÜTÜ OLUNCA..
Deniz AYDEMİR -BURADAN BAKINCA-
ADALET DUYGUSAL BİR EYLEMDİR
Ahmet GÜNDÜZ -GÜNDÜZ GÖZÜYLE-
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU’NUN GETİRDİKLERİ;
Akif Avcı-AÇIILIM-
SANATIN TINISI,
Turgut ÜNLÜ -ÇÖZÜM-
ÖZEL DERSHANELER
POHPOH PAŞA
HURŞİDOĞLU BEHZAT (EN UZMAN TARİHÇİ)
Okurdan Gelenler
ADALET ARAYIŞI ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ
ANKET
Pendik Kızılay Kampı ve Lise spor sahasının otel yapılmasını doğru buluyor musunuz?
doğru bulmuyorum
doğru buluyorum
Güvenlik Kodu gcLFC
Sonuçlar
Döviz Kurları
  Alış Satış
$ Dolar
Euro
Untitled Document
Hava Durumu
ISTANBUL
ANKARA
IZMIR
BURSA
ADANA
Haber Kategorileri
Sizden Gelenler
Marko Pasa
 
 

Iletisim   |   Künye |    Anasayfam yap   |   Sık Kullanılanlara Ekle
©2008 Sonsöz Gazetesi (Bu Gazete Basın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir) Susmadık... Susmayacağız!